Κυρά Σαρακοστή

 



Την κυρά Σαρακοστή
που `ναι έθιµο παλιό
οι γιαγιάδες µας τη φτιάχναν
µε αλεύρι και νερό.
Για στολίδι της φορούσαν
στο κεφάλι ένα σταυρό
µα το στόµα της ξεχνούσαν
γιατί νήστευε καιρό.
Και τις µέρες τις µετρούσαν
µε τα πόδια της τα επτά
κόβαν ένα τη βδοµάδα
µέχρι να’ ρθει η Πασχαλιά

 

 

Φτιάξτε κι εσείς μαζί με τα παιδιά τη δικιά σας κυρά Σαρακοστή!

ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

 

αλεύρι, αλάτι, λίγο νερό, μια λεκάνη




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 120° C στον αέρα.

 

2. Βάζετε τα υλικά για το ζυμάρι σε μια λεκάνη και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ελαστική και ωραία ζύμη.




3. Πλάθετε την Κυρά Σαρακοστή με το ζυμάρι φτιάχνοντας το σώμα, τη φούστα, το πρόσωπο, τα πόδια της.

Μην μπερδευτείτε και βάλετε στόμα γιατί νηστεύει!

4. Τη διακοσμείτε όπως θέλετε και τη βάζετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα.



5. Ψήνετε για 20 με 30 λεπτά. Μας ενδιαφέρει να στεγνώσει και όχι να «ψηθεί».


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!